luni, 9 martie 2009

Reteta mucenici

Exista obiceiul de a intampina sarbatoarea a celor 40 de sfinti cu un preparat numit mucenici pe care il voi prezenta mai jos:
- Ingrediente: faina, nuca sfaramata, scortisoara, zahar, coaja de lamaie, esenta de rom
- Mod de preparare:
Se face un aluat din faina, apa si putina sare. Se framanta si se la crescut.
Din aluat se formeaza niste fasii subtiri rulate intre palme din care se modeleaza opturi cat mai mici care se lasa la uscat de pe o zi pe alta.
Se pune la fiert apa cu un praf de sare si cu zaharul dupa gust, cand clocoteste se introduc mucenicii uscati si se fierb bine cca 10 minute.
Se adauga esenta de rom, o parte din nuca macinata, si coaja rasa de lamaie.
Se servesc calzi sau reci, se mai adauga nuca si scortisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu