miercuri, 10 iunie 2009

Clatite cu dulceata de visine



Dat fiind faptul ca am intrat in vacanta avem mai mult timp pentru a ne delecta cu prajituri care mai de care mai delicioase. Astfel va voi prezenta o delicioasa si racoritoare reteta de clatite cu dulceata de visine.
Din camara bogata a verilor tarzii, dulceata visinelor se intinde peste foile subtirele de aluat rumenit. Clatitele au zburat pana in tavan, au zburdat si s-au invartit prin tigaie de dragul parfumurilor dulci din perlele visinii, pe care le-au ascuns apoi prin faldurile fierbinti, asteptand cuminti sa fie savurate.
Ingrediente:
- 200gr dulceata de visine
- 200gr faina
- 300ml lapte
- 100ml ulei
- 2 oua
- 50gr frisca
- 50gr visine din compot
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 2gr sare
- 20ml topping de visine
Compozitie:
1. Ouale se bat bine cu zaharul vanilat si sarea , se adauga 30 ml ulei si faina, se omogenizeaza apoi se subtiaza cu lapte, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari.
2. Intr-o tigaie incinsa bine si unsa cu ulei se toarna compozitia cu ajutorul unui polonic si se intinde un strat subtire, prin miscari rotative, pe toata suprafata tigaii.
3. Fiecare clatita se rumeneste pe ambele parti, iar cand este gata se aseaza pe o farfurie intinsa, una deasupra celeilalte.
4. Pe fiecare foaie se intinde dulceata, apoi se ruleaza sau se impatureste si se decoreaza cu frisca, fructe din compot si topping de visine.
Timp de preparare 10 min.
Timp de gatit 15 min.

Valoare nutritiva/portie 370 cal.
Sfaturi practice:
Daca se doresc clatite foarte fine si frumos rumenite, se mareste numarul de oua si se reduce cantitatea de lapte cu 50ml la fiecare ou.

Un comentariu: